lite politik

2011-03-10 | 20:21:32 | Personligt

Sitter och funderar på vad jag ska rösta i nästa val (jag vet fyra år till), jag har alltid varit lite osäker så jag tycker det är kul att läsa om de olika partierna även nu och eftersom min bror är politiskt engagerad så brukar vi diskutera det. Men han är ju fast vi sin sak medan jag är lite kluven. Men som min kusins pappa sa "Vilka ska man rösta på i nästa val? sossarna i röda kostymer eller sossarna i blåa kostymer?" Det är ju ingen större skillnad egentligen, folk i typ USA, England osv tycker att moderaterna är vänster hehe..

Däremot kommer jag aldrig att lägga min röst på Vänsterpartiet vilket egentligen är synd för jag tycker de har jävligt bra frågor om djur och homosexuella rättigheter. Synd att typ alla andra frågor är typ sämst. Att mördare inte ska sitta i fängelse utan ska få hjälp ut i samhället? haha what? så de ska bli belönade istället, sjukt! jag kan inte rösta på ett parti som tidigare hette kommunistpartiet och där Lars Ohly har sagt att han är en beundrare till Lenin. Men ursäkta vet inte människan att Lenin har mördat fler människor än Hiltler? Det är precis som jag skulle säga att jag är en stor beundrare till Hiltler. Det är en sak jag tycker är sjuk, att de är accepterat att säga att man gillar Lenin och Stalin men inte Hitler, De är lika hemska alla tre. Men då tycker jag att folk ska läsa på om de Lenin, Stalin osv och veta vad de gjorde mot sitt folk. Dock måste jag säga att jag diggar Lars Ohly som person, han verkar vara en rolig människa att umgås med och jag önskar att alla politiker kan vara lika cool som honom. Fast Göran Hägglund verkar också vara rätt cool.

 



Coolast av alla är ju ändå Winston Churchill, vilken häftig människa! Kunde vi inte haft han som statsminister, han är min nya idol!

Avslutar med några kloka citat från Churchill:


"Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla de andra."


"Några människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull."


"Den som inte har varit socialist innan 40 års ålder har inget hjärta - den som är socialist efter 40 år har ingen hjärna"


"Visst är det sant att alkohol aldrig har botat någon från förkylning, men det har aldrig någon läkare heller.
"


"En kommunist är de som läser Lenin och Marx och håller med dem, en Anti Kommunist är de som läser Lenin och Marx och förstår dem"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback