Ikväll är jag Betty Draper och jag trivs s...

2010-10-30 | 01:15:00 | Personligt | Kommentarer (0)

img_9498 (MMS)

Ikväll är jag Betty Draper och jag trivs som attan


my kind of movies

2010-10-27 | 17:43:00 | Film | Kommentarer (0)Dina manliga respektive kvinnliga favoritskådespelare?
Hugh Grant, Johnny Depp, Ewan mcgregor, Morgan Freeman, Tom Hanks och Leonardo Dicaprio. Sharon Tate, January Jones, Kate Winslet, Brigitte Bardot och Emily Blunt.


De sämsta filmerna som du har sett? Good Luck Chuck, Pledge This, Ett hål i mitt hjärta, Du levande, sällskapsresan och det är bara ett fåtal.


Vilka filmer bör man tycka om för att ha en filmsmak någorlunda lik din?
Titanic, The Notebook, Juno, 500 days of summer, Walk the line, Disneys Lejonkungen och Snövit, Changeling, Stand by me, Gröna milen, Pearl Harbor, Nycklen till frihet, The Boat that rocked, Love Actually (och allt annat med Hugh Grant) Almost Famous, Stekta gröna tomater och det är inte allt..


Brigitte Bardot

Vilken film såg du senast på bio?
Eclipse
Vilken blir nästa film som du ser på bio?
oj, jag har inte kollat på sistone. Senaste jag kollade tyckte jag inte där gick något bra.

En filmscen som du har berörts av?
Oj det är så mycket. Jag lipar igenom i princip hela Titanic och Gröna milen när John Coffey ska avrättas då gråter jag hysteriskt!

Vilka manliga skådespelare tycker du är snyggast?
Johnny Depp, Hugh Grant, Ewan mcgregor, Ryan Gosling.

Sharon Tate


Vilka kvinnliga skådespelare tycker du är snyggast?
Sharon Tate, January Jones, Brigitte Bardot, Kate Winslet (I Titanic är hon som mest strålande vacker) och Emily Blunt.

Favoritregissör?
Quentin Tarantino, Roman Polanski och Clint Eastwood.
filmer som du har gråtit till? Gröna Milen, Titanic, The Notebook, lejon kungen och snövit.

Vilken är den mest överskattade filmen enligt dig?
Twilight, inte för att jag inte gillar den. Den är bra men inte fantastiskt bra som vissa verkar tycka. Annars finns det ju alltid filmer så är jättedåliga men alla regissörer gillar och ger högsta betyg som t.ex. Du levande, en jättedålig film som inte har någon handling man kan förstå. Jag såg inte ens klart hela men de räckte för mig.


Senast sedda film
? Stekta gröna Tomater

Vad bör en film innehålla för att du ska uppskatta den?
oj, det var svårt. Jag älskar allt från Komedi till romantiskt drama. Jag kan älska filmer som man vet hur de slutar t.ex. Nothing Hill sedan älskar jag storfilmer där man inte har någon anning vad som ska hända t.ex. Gröna Milen, Forrest Gump, Pulp Fiction, The Notebook. – Musiken i filmer är också väldigt viktig tycker jag.


The Notebook

En bra bok som har blivit en bra film? The Notebook av Nicholas Sparks, ja vi alla vet hur bra och gripande  den blev!


vackra du

2010-10-27 | 16:25:54 | Personligt | Kommentarer (0)


Sharon Tate

Idag hade jag och B krig på jobb, jag la is innanför hans tröja och sen skulle han hämnas såklart men han lyckades inte så bra. haha. Ibland har vi rätt kul.

Nu sitter jag och försöker koncentrera mig på en film nämnligen Åter till Could Mountain men den varar i tre timmar och jag är otroligt rastlös så vet inte hur jag ska orka. Senare ska jag till Väla med pappa och köpa en Iphone, äntligen. Jag är väl absolut sist med det?! Har haft min mobil i tre år, fast den ser äldre ut och alla mobbar mig för den haha, men den går och ringa och sms med iallafall :)

såhär en tisdag

2010-10-26 | 11:00:34 | Personligt | Kommentarer (0)Igår hade jag en fin härlig kväll med mina kära vänner Elin, Lovisa, Micke och Jesper, Vi har känt varandra sedan barnsben och hänger fortfarande, det är inte illa. Vi åt på mezo i helsingborg som har världens godaste pasta. Sedan gick vi bort till Buttricks och kollade på halloween kläder och jag provade en rödaktig peruk men bestämde mig för att vänta. Jag älskar peruker. Ska köpa flera stycken när jag är är USA, hade jag tänkt haha.

Nu ska jag träffa en annan kompis, nämnligen Sandra som jag gick tillsammans med på gymnasiet Vi är galna vi, hon är nog min Partner in crime om man nu skulle ha en sådan. Vi ska fika och skvallra en massa. Sedan ska jag iväg och klippa mig, hade ju först tänkt en Betty-Draper-mad-men-frisyr men det får vänta, vågar inte riktigt ännu. Jag har fått så långt hår nu så jag vågar inte klippa av det. De går under mina bröst nu och jag har aldrig haft så långt hår någonsin innan. Men det är också jobbigt när man har så långt hår för man vågar inte göra något med det så det bara hänger där, vågar inte klippa det för då tar det så lågt tid för de att växa ut igen. Ska fundera, haha!

Vi hörs senare,
Puss!

det är inte lätt

2010-10-25 | 10:45:28 | Personligt | Kommentarer (0)


Marianne Faithfull.
Elin har typ världens gulliaste kattunge, den sov i mitt knä igår. Hon fick den av sina föräldrar i lördags.

Jag var hemma hos elin igår, Micke var också där han kom hem från Thailand i fredags där han rest runt med en massa kompisar, de har även varit i kambodja. Jag var inte hemma förän halv två. Trodde jag skulle få sova länge idag men det går inte för sig när man har elektriker i huset samt en jäkla hosta. Jag HATAR att ha såna folk i huset. Man kan inte göra något, jag har lust att stanna här i mitt rum tills de går hem vilket inte är förän typ kl tre. Men jag ska jobba kl. fyra idag. Jag är hungrig också, vill verkligen inte gå ut där men vill inte sitta instängd här heller.

Vad ska man ta sig till?????

come take me home

2010-10-24 | 18:43:51 | Personligt | Kommentarer (0)My mother says I should come back home but
Can't find the way cause the way is gone
So if I pray am I just sending words into outer space

Have you ever been so lost
Known the way and still so lost

favoritserie-lista

2010-10-24 | 18:31:45 | Listor | Kommentarer (0)Snodde denna listan från Elvira, jag har väldigt svårt för att välja just en favorit serie. Jag har egentligen flera såsom, How I met your mother, Lost, Vampire Diaries, Skins, couplings. Men om jag bara får välja en så är det nog vänner eftersom jag kan se den serien om och om igen utan att tröttna.

Din favorit tv-serie? Vänner
Äger du den på DVD? Jag har alla säsonger av serien.
Bästa avsnittet? The one in Vegas part 1 (säsong 5), The one with Unagi (säsong 6), The one where Ross hugs Rachel (säsong 6), The one with the fotball (säsong 3), The one after I do (säsong 8) & The one with Monica's thunder (säsong 7)
Sämsta? Ingenting.
Din favoritkaraktär? Chandler
Förutom din favoritkaraktär, vilken manlig karaktär tycker du bäst om? Ross
Kvinnlig karaktär? Pheobe
Karaktär du velat se mer av? Mike, han är härlig.
Mindre av? hm, det är svårt. Skulle vara Emily då.
Vilken karaktär påminner mest om dig själv? Rachel.
Vad skulle du ändra om du fick ändra något i serien? Ingenting
När såg du serien för första gången? oj, tror de var när serien precis hade slutat (2004) då visade de vänner-maraton på TV och jag fastnande för det. Ända sedan dess har jag varit ett stort fan.
Har du någon gång gråtit när du sett på serien? nej, faktiskt inte. Dock tyckte jag sista scenen i finalavslutet var väldigt sorligt men jag grät aldrig.
Äger du något annat som har med serien att göra (posters etc)? Nej

nej men nu helt plötsligt hör jag superBRA

2010-10-20 | 23:37:59 | Personligt | Kommentarer (0)

förlåt för dålig uppdatering men ni annar inte, för det första efter helgen ÅNGEST säger jag bara. Jag ska inte festa och inte dricka på flera månader eller en då eftersom det bär av till USA.
Sen för det andra fick jag feber igen i måndags, kul verkligen.. speciellt när man hade 40 graders feber för typ en månad sedan.. hrrrmm!! Men nu börjar det bli bättre var hos läkaren idag för att kolla om jag även hade fått tillbaka min halsfluss som jag hade för en månad sedan och hon sa att det såg dåligt ut i min hals men hon ville helst inte ge mig antibiotika eftersom det redan var på bättringsvägen.

Dagens fundering förresten:


Var hos mormor idag och jag sätter alltid på radion på högvolym därhemma.

"Sophia kan du sänka?" skriker hon direkt, flera gånger om.

Är det inte meningen att gamla människor ska ha sämre hörsel? de brukar alltid klaga på att de hör dåligt iallafall min mormor men helt plötsligt när man spelar lite väl högt ja då helt plötsligt har hon värsta superhörselen.

Konstigt det dära.

Sammanfattning av sommaren, lite sent kanske

2010-10-13 | 22:40:35 | Listor | Kommentarer (1)Sharon Tate


Gjorde du något du inte fick -
ja en massa men sen får jag ju typ inte göra så mycket heller
- Hur många badturer gjorde du - inte så jättemycket, jag är ingen strandmänniska även om det kan vara skönt ibland.
- Shoppat mycket - ja en del, har mest lagt det på skit dock haha.
- Vilken låt påminner dig om sommaren 10 - oj, en massa.men bla. alors on danse med stromae.
- Har det varit fint väder- ja mycket fint faktiskt, mycket värmt och soligt.
- Vad var det bästa med sommaren 10 - STUDENTEN!!!!!!!!!!! :D och alla roliga utekväller samt Marianne Faithfull konserten.
- Och vad var det sämsta - Jobb, jobbade så himla mycket och att jag inte åkte till peace and love.
- Festade du mycket- ja rätt så mycket, men inte jätte. Blev mer i slutet av sommaren och nu.
- Testade du något nytt- ja, gjorde jag minsann.
- Blev du kär - nej, inte alls. jag är dålig med sånt.
- Vad önskar du att du kunde gjort mer - ingenting som jag kommer på nu, önskade att jag jobbade mindre dock och kunde ha mer kul. Men iofs så blev det gött med pengar.
- Vem umgicks du med mest - Elin, Lovisa, Martina, Micke, och i slutet av Sommaren Ebba.
- Blev du sårad - ja, lite grann.
- Var du på något bio besök- ja, såg Eclipse med Thelma min kusin (10 Juli, värmaste dagen på hela sommaren, riktigt äckligt varmt var det) och en gång med Sandra.
- Skadade du dig - japp.
- Godaste drycken - White Russian
- Saknade du något/någon - nej.
- Vad spenderade du många timmar på - lyssna på musik, sjunga, kolla film, umgås med vänner, fika på uteställen, jobba mm.

- Hur många kysste du - Kysste en person dock flera gånger. Pussade? betydligt flera.
- Vilken festival - Landskrona festivalen.
- Bästa live bandet - Marinne faithfull och winnerbäck.
- Vart reste du - Danmark och träffade Marianne.
- Vem var den roligaste personen - oj, den är svår. Alldelles för många roliga människor i mitt liv och tur är det :)
- Något du ångrar - njeee, faktiskt inte vad jag kommer på nu iallafall.
- Sommaren 10 snygging -
ja, några finns det allt.
- Sista frågan, har sommaren 10 varit bra - ja väldigt bra, nackdelen var väl att jag jobbade på tok för mycket.

 

Nu ska jag kolla på lite film, hyrde tre flmer idag, kunde inte motså när jag gick in på hemmakväll. Sitter uppe och väntar på att pappa&bror ska komma hem från Amsterdam, de kollade fotbollen igår.


Imagine

2010-10-09 | 18:49:20 | Musik | Kommentarer (1)

Man mår som man förtjänar helt enkelt. Har precis sovit en stund och nu blir det god middag bestående av Lamracks, potatis och sås. Precis vad man behöver efter en kväll som igår. Hade iallafall väldigt kul igår, tack vare mina älskade vänner <3 Ni är fantastiska!


Sitter och sörjer lite för John Lennon skulle ha blivit 70 år idag, älskade John. Så mycket musik som du aldrig fick göra färdigt, så orättvist att du fick dö.

Mina föräldrar spelar live aid dvd högt i hela huset. Just nu spelas denna fantastiska versionen av Imagine som sjöngs på Live Aid 1985 av Pattie Labette, vilken sångerska, får gåshud! Spola fram lite för hon sjunger en annan låt först.

Lite inspiration för ikväll

2010-10-08 | 16:19:00 | Inspiration | Kommentarer (1)

Ikväll ska jag antagligen hem till Lovisa och förfesta lite sedan blir det en runda till stan. Ska Jobba imorgon så ska försöka ta det lungt. Men jag känner för att festa rejält egentligen, har ju varit lite deppig dessa två dagarna. Många olika orsaker men bl.a. de om Victor så nu känner jag för att ha kul, hoppas det blir så också! Nu har jag precis sett det nyaste avsnittet av Vampire Diaries, älskar det. Imorgon blir det förhoppningsvis en mysig hemmakväll med godis och någon bra film.

Lite inspiration för ikväll är denna bilden:


ibland blir man bara lite ledsen

2010-10-08 | 00:21:50 | Personligt | Kommentarer (0)


Bild: Sharon Tate

Tittar på Pearl Harbor och gråter lite, tänker på Sharon och gråter lite, tänker på Victor och gråter lite..

Kanelbullar och Pearl Harbor

2010-10-07 | 17:43:07 | Personligt | Kommentarer (1)


Bild från förra gången jag bakade kanelbullar.

Nu sitter jag och väntar på att kanelbullarna ska jäsa och sjunger med till Carrie Underwood.
Ikväll blir det Kanelbullar och Pearl Harbor, längesedan jag såg den nu och de är en av mina favoritfilmer och jag känner för att gråta lite ikväll..

det värsta som kunde hända (nästan iallafall...)

2010-10-07 | 12:31:59 | Musik | Kommentarer (1)jag är så otroligt ledsen, besviken och arg. Jag fick ett mail förra veckan om att jag var inbjuden till Victor Noréns showcase där han ska spela fyra låtar från hans nya skiva. Sen är det mingel och sånt och kommer vara mest pressmänniskor där. Jag har ingen aning om varför jag blev inbjuden men jag tackade självklart ja. Har varit eller är ett stort fan av Sugarplum fairy. Jag blev så glad och fick ett mail tillbaka att jag skulle få mer information osv och nu blev jag inbjuden på facebook och allt. Sen nu har de ändrat datum till den 2 November och det är just det datumet jag åker till USA. Nej usch, ni kan inte ana så ledsen jag blev. Detta är sånt som bara händer en gång liksom, hur ofta händer sånt här? nej så besviken jag är. åh, kan inte sluta tänka på det. Kan inte fatta att jag inte kan gå, har lust att avboka hela USA resan. Nej nu ska jag inte överdriva men det känns faktiskt i hjärtat att jag inte kommer kunna gå dit.

Idag kommer jag dränka mina sorger med kanelbullar som jag inte bakade sist jag skrev att jag skulle det eftersom jag fick ett sms av Emilia att jag skulle komma ner till stan så vi kunde luncha men får göra det idag istället och så ska jag kolla på någon film.


Tyvärr Victor vi kommer inte ses denna gången, men förhoppningsvis någon annangång.

Bridges of Madison County

2010-10-05 | 22:24:16 | Film | Kommentarer (0)
I söndagskväll såg jag äntligen "Broarna i Madison County" som jag viljat se hur länge som helst. Vilket fin och underbar film, den får mig verkligen att tänka på livet och alla de svåra val vi ibland ställs inför. Gjorde Meryl Streeps karaktär rätt val eller inte? det är en väldigt svår fråga och det är bland annat därför jag blev så ledsen för ibland finns det inget rätt eller fel. Mina ögon tårfylldes och jag blev väldigt berörd och är fortfarande det. Jag älskar filmer som får en att vara berörd flera dagar efteråt, det är inte många filmer som man känner så efter att ha sätt. Både Meryl Streep och Clint Eastwood är fantastiska i denna filmen och miljöerna i filmen likaså. Jag brukar fastna för miljöerna i filmer jag ser vet inte varför, jag gillar när de utspelar sig på ett vackert eller speciellt ställe. Denna filmen hamnar i högen en av de bästa filmer jag sätt. Jag ska inte säga så mycket mer,  men jag hade kunnat babbla på hur mycket som helst om hur berörd jag blev och varför men jag vill inte avslöja för mycket så om ni inte sätt den gör det snarast, ni kommer inte att ångra er! Filmen får en att tänka till på livet..

så filmen får 5 av 5 möjliga av mig.

musik är bland det bästa som finns

2010-10-05 | 13:37:02 | Musik | Kommentarer (0)weheartit.com

Bara några få vackra musik bilder, jag håller fortfarande på att lära mig spela gitarr.

nybakta kanelbullar

2010-10-05 | 12:38:26 | Personligt | Kommentarer (4)

Igår var jag och Emilia och fikade i stan. Blev ett spontant besök på arbetsförmedlingen också, så nu är jag iallafall inskriven där men eftersom jag reser till USA om mindre än en månad så bokade vi inget möte ännu, det blir när jag kommit hem.

Eftersom det inte blev en enda kanelbulle igår tänkte jag baka det idag, nybakta kanelbullar är det godaste som finns. Man får passa på att äta dem när de är direkt från ugnen då är de som allra godast.


Jag för typ 3 veckor sedan, då var jag brun nu har de försvunnit. Deprimerande! Måste börja sola solarium.

Tjejmiddag hos Daniela!

2010-10-03 | 21:54:18 | Personligt | Kommentarer (0)

I fredags var vi ett gäng på tjejmiddag ute hos Daniela, Vi stannade där hela kvällen eftersom hon bor mitt ute i ingenstans och bussarna slutar gå kl 8 på kvällen haha men vi hade så himla kul och allt blev helt galet. Detta ska vi göra om snart igen med samma personer, det var helt galet kul.

Killen på bilden är utklippt av en orsak och orsaken är INTE någon utav dessa nedan
Han är efterlyst
Han är för ful för att vistas med oss
Han är för snygg för att vistas med ossAnonym kille, Daniela, Emz och jag. En del av oss som var med. En hade ju redan deckat. haha!


Vi spelade kort


me.

Jag och Sandra


Lite andra sjuka grejer som hände under kvällen/natten:
En del cyklade en runda och åt ananas och bönor i gräset. Vi spelade kubb som aldrig spelades färdigt.. En viss person deckade inne på toaletten TIDIGT, (inte bra att decka när Sandra har kameran med sig, finns bildbevis) sedan skyllde hon på matförgiftning hahaha, stackars Daniela som hade gjort så fin mat och ingen av vi andra blev sjuka. Vissa vågar inte erkänna att de inte klarar att dricka lite för mycket :p och massa annat som inte är lämpligt att skriva här. hahaha!en hopplös lördag

2010-10-02 | 17:02:11 | Personligt | Kommentarer (5)

Ibland känns allt lite hopplöst, tankarna rullar runt i huvudet fast jag inte vill tänka. Ibland känner man sig så ensam, fast man egentligen inte är ensam, men man känner så för att ingen förstår en. Vet inte varför just idag men jag vill försvinna, bara för ett litet tag..


Sharon Tate i "Valley of the dolls"